Mi a Nitril kesztyű?

Milyenek a Santex nitril kesztyűk?

Santex Púdermentes Nitril Kesztyű - GD20

A nitril kesztyű a kézvédelem egyik formája. A kesztyű anyaga egy nitril nevű vegyület, amely kémiailag ellenálló, szúrásálló anyag. A nitril alapvetően a latex szintetikus újra feldolgozott változata.

Miből készülnek nitril kesztyűk?

A nitril szintetikus kopolimer, akrilnitril és butadién kombinációjával képződik. A nitrilkesztyű életciklusa gumiban nyugszik. Ezután latex gumivá alakítják őket. Miután latexgumivá alakították őket, újra feldolgozzák őket, amíg nitrilvegyületté alakulnak. Az extra feldolgozás eltávolítja az összes latexfehérjét. A kesztyűkészítési folyamat további feldolgozási lépése eredetileg az volt, hogy miért, amikor a nitrilkesztyűk először piacra kerültek, oly drágák voltak a latexhez képest. A technológiai fejlődés azonban költséghatékonyabb gyakorlathoz vezetett a nitrilkesztyűk gyártásában. A nitril kesztyű most ugyanolyan megfizethető, mint a latex kesztyű. Az összes latexfehérje újrafeldolgozása és eltávolítása azt jelenti, hogy a nitril anyag alacsonyabb allergiás ráta, mint a latex.

Mire használják a nitril kesztyűt?

Mi a Nitril kesztyű?

A nitril kesztyűt általában kereskedelemben alkalmazzák. Mint például a mechanikusok és a technikusok. A fekete színt általában , fodrászatokban,  tetoválószalonokban használják.

A nitrilkesztyűk népszerűek a mechanikusok és a műszaki szakemberek körében.

Alkalmasak-e a Santex nitril kesztyűk a mechanikához?

A fekete nitril eldobható kesztyű az ausztráliai mechanika számára előnyös eldobható kesztyű. Néhány fekete, nitril eldobható kesztyűben még alacsony az izzadási technológia is, így tökéletesvé teszik a szerelőket és a szabadtéri kereskedőket az ausztrál nyáron.

Biztonságosak-e a nitril kesztyűk?

A nitril kesztyűk az Ausztrál Élelmezési Szabványok szerint élelmiszerbiztonságosak. Ugyanakkor nem minden kesztyű rendelkezik HACCP tanúsítvánnyal ellátott élelmiszerbiztonsággal, ezért mielőtt nitrilkesztyűt használna, mindig ellenőrizze a gyártót.

A nitril kesztyűk nem tartalmaznak BPA-t?

A nitrilkesztyűk BPA-mentesek, latex-mentesek, ftalát-mentesek, vinil-mentesek, MBT-mentesek és gyakran pormentesek.

A Santex nitril kesztyűk vízállóak?

Igen, a nitril kesztyű vízálló. Az Ambulex nitrilkesztyűje szintén erős kémiai ellenálló képességgel rendelkezik. A nitril gumiból származik, tehát természetesen vízálló.

Mennyire jók a nitril kesztyűk?

A nitrilkesztyűk sokáig tartanak, bár a természetes termékekhez hasonlóan, végül lebomlanak. Annak érdekében, hogy a nitrilkesztyű-doboz élettartama megmaradjon, ügyeljen arra, hogy a közvetlen napfénytől és a hőtől távol tartsa őket.

Mitől véd a nitril kesztyű?

A nitril kesztyű védi a viselő kezét. A nitril anyag védi a kezét a szennyeződésektől, és megakadályozza a felhasználót, hogy bármilyen tárgyat vagy felületet érintsen. A nitril víz-, zsír- és olajálló, és ami a legfontosabb, vegyi anyagokkal szemben ellenálló számos más vegyi anyag számára. A nitril kesztyűt az orvostudományban is gyakran használják, magas szúróképességük  miatt.

A nitril kesztyű átjárhatatlan?

Fontos megemlíteni, hogy semmi sem örökké átjárhatatlan. A nitril anyagnak nagyobb a kémiai ellenálló képessége, mint a latex anyaghoz képest, bár néhány vegyi anyag végül átjut, különösen az erős minőségű vegyi anyagok. A hétköznapi kesztyűkben a nitril kesztyűk jó választás a kéz védelmére a közönséges vegyi anyagokkal szemben.

Újrahasznosíthatóak a nitril kesztyűk?

Igen, a nitril kesztyűk újrahasznosíthatók. Ugyanakkor egy különálló újrahasznosító tartályba kell tenni, szemben a szokásos újrahasznosító tartállyal.

A nitril kesztyűk biológiailag lebonthatók?

Igen, a nitril kesztyűk biológiailag lebonthatók! A nitril eldobható kesztyűk végül biodegradálódnak. Azonban hosszabb időt vesz igénybe a latex eldobható kesztyűk lebontása.

Mi a nitrilgumi?

A nitrilt gumifákból nyerik. A gumit addig dolgozzák fel, amíg nitril anyaggá válik.

A nitril kesztyűk allergiamentesek?

A nitril eldobható kesztyűk alacsonyabb allergiás arányt mutatnak, mint a latex eldobható kesztyűk. A nitril a legjobb választás allergiás vagy érzékeny bőrű emberek esetében.

Nitril vagy latex mechanikai munkához?

A nitril kesztyűk erősebbek, mint a latex kesztyűk. Emellett ellenállnak a vegyi anyagoknak is, nagyobb lyukasztási ellenállással rendelkeznek, és kereskedelemspecifikus színben kaphatók. Míg a latex kesztyű gyakrabban fordul elő orvosilag társított kék és fehér színben. A legtöbb szerelőnek erős,  vegyszerálló kesztyűre van szüksége, ezért általában mindig a fekete nitril kesztyűt használják.

Mi a Nitril kesztyű?

www.vizsgalokesztyu.hu

www.nitril-kesztyu.hu

Leave a Comment