Agyi károkat is okozhat a Covid-19

Agyi károkat is okozhat a Covid-19

Agyi károkat is okozhat a Covid-19

Előzetes vizsgálatok alapján súlyos Agyi károkat is okozhat a Covid-19 , és a koronavírus-fertőzés szövődményeként akár sztrók, gyulladás, pszichózis és demencia jellegű tünetek is megjelenhetnek.

A Lancet Psychiatry tudományos lapban közzétett tanulmányban a kutatók 125 esetet vizsgáltak meg az Egyesült Királyságban. Benedict Michael, a Liverpool Egyetem kutatója kihangsúlyozta, hogy kimondottan a súlyos esetekre fókuszáltak, és akkor gyűjtötték az adatokat – április 2-26. között -, amikor a vírus exponenciálisan terjedt az Egyesült Királyságban.

Leggyakoribb a szélütés, a sztrók volt azoknál a betegeknél, akiknél agyi komplikációkat észleltek: a 125 beteg közül 77-ben fordult elő. Az érintettek többsége 60 évnél idősebb beteg, és többségüknél agyi vérrög okozta sztrókot. 

Ebben a tanulmányban elsőként tekintették át a Covid-19 neurológiai szövődményeit, ahhoz viszont további, átfogóbb kutatások szükségesek, hogy pontosan kiderítsék a koronavírus és a sztrók közötti összefüggéseket, az ok-okozati mechanizmusokat. A tanulmány szerzői szerint fontos tovább gyűjteni az ezzel kapcsolatos információkat, hogy valóban megértsük a vírus működését és hatásait.

Forrás: Index.hu

Védekezzen a Covid 19 ellen Santex Prémium minőségű Púdermentes Vizságálókesztyűkkel ! További információért kattintson IDE !

www.vizsgalokesztyu.hu

www.nitril-kesztyu.hu

1 thought on “Agyi károkat is okozhat a Covid-19”

  1. Pingback: Melyik a legjobb vizsgáló kesztyű? | Nitrilkesztyu.hu

Leave a Comment